Бреговете на река Сена и историческият център на Рим са

...
Бреговете на река Сена и историческият център на Рим са
Коментари Харесай

Кои са най-популярните дестинации в Европа от списъка на ЮНЕСКО?

Бреговете на река Сена и историческият център на Рим са най-популярните обекти в Списъка със международното и културно завещание на ЮНЕСКО, където влизат над 1000 такива места по света. Половината от двадесетте най-известни дестинации се намират в страните от Европейския съюз, показват от Евростат.

Проучването за това какъв брой известни са другите обекти в класацията е направено на данните от огромен пилотен план, излиза наяве от известието на статистическата работа.

 Ватикана
Източник:

Ватикана

Интересът към обособените дестинации е бил измерен съгласно броя на търсенията в интернет, като планът е изработен в партньорство с платформата Wikipedia.

Според изчисленията търсенията на крайбрежията на Сена приближават 7 милиона, а тези на историческия център на Рим са съвсем 6 милиона.

 Истанбул
Източник:

Истанбул

На трето място са историческите места в Истанбул, а на четвърто - нациският комплекс концентрационни лагери Аушвиц, който се намира в Южна Полша.

Сред най-популярните обекти в Европа са още историческият център във Виена, Будапеща, Ватикана, Прага и Помпей. Освен тях в топ 20 влизат още Статуята на Свободата, Великата китайска стена и Тадж Махал.

 Снимка 332722
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР