Бреговата охрана на Турция е спасила в сряда 34 мигранти

...
Бреговата охрана на Турция е спасила в сряда 34 мигранти
Коментари Харесай

Турция спаси 34 мигранти в Егейско море

Бреговата защита на Турция е избавила в сряда 34 мигранти край крайбрежията на Егейско море. Според източници на „ Сабах “, групата е натоварена в гумени лодки от бреговата защита на Гърция и е била изпратена в турски териториални води.
Турция е основна директна точка за мигранти и бежанци, които са решили да се насочат към Европа, с цел да стартират там нов живот, акцентира изданието.
От 1 януари чиновници на бреговата защита са пресрещнали 5 780 незаконни мигранти в Егейско море. Само през януари са били спрени 4 062 мигранти.
По публични данни през същия интервал броят на починалите е бил 26, като в множеството случаи повода е била удавяне или хипотермия по време на рисковото корабоплаване до намиращите се наоколо гръцки острови.
Всяка година хиляди мигранти, доста от които бягат от война, апетит и беднотия в родните си страни, поемат по рисковия маршрут, с цел да стигнат до Европа.
Някои от тях стигат до Турция пешком.
За последните 5 години Турция е прихванала 1,2 милиона мигранти и е задържала повече от 27 000 трафиканти на хора.
Незаконната миграция набира скорост през последните години заради редица вътрешни катаклизми, стопански рецесии и политическа неустановеност, засягащи страни като Афганистан, Пакистан, Сирия, Ирак и Иран, както и други страни на африканския континент.
В края на предишния месец Турция разгласи, че няма да стопира мигрантите и бежанците да стигнат до Европа по суша, като в същото време забрани прекосяването с лодки поради огромната заплаха. Анкара упрекна Европейския съюз, че не е спазил обещанията си по съглашението за мигрантите от 2016 година
Тя предизвести, че поради нападенията против цивилни в Идлиб към границата на Турция се придвижват милиони бежанци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР