Бреговата охрана на САЩ обяви, че край бреговете на Хаваите

...
Бреговата охрана на САЩ обяви, че край бреговете на Хаваите
Коментари Харесай

Бреговата охрана на САЩ проследява руски кораб, обикалящ Хаваите

Бреговата защита на Съединени американски щати разгласи, че край крайбрежията на Хаваите в последните седмици наблюдават съветски транспортен съд, заяви Асошиейтед прес, представена от БНР.

Бреговата защита позволява, че това може да е транспортен съд за събиране на разследваща информация, защото е видян в интернационалните води, само че обикаля близо да Хаваите.

Според  Ерик Олерих, пенсиониран пълководец от Военноморски сили корабите, които се " мотаят в дадена зона " не са нормални. Бившият боен счита, че от кораба биха могли да картографират част от инфраструктурата, която влиза и излиза от Хаваите, оптичният интернет и информационните кабели да вземем за пример.

Безпокойството на американците обаче идва и от обстоятелството, че наоколо се намира едно от основни военноморски пристанища на Съединени американски щати в Тихия океан - военноморската база " Пърл Харбър ". Базата е една от най-натоварените с някои от най-сложните и секретни военни кораби.

В изказване на Пентагона се споделя, че " индийско-тихоокеанското командване на Съединени американски щати следи плавателните съдове на Русия, настоящи в интернационалните води в западната част на Тихия океан " и от нея се чака да го прави в сходство с интернационалното право.

Зам.-говорителката на Пентагона Сабрина Сингх споделя, че досега не е видяно рисково или непрофесионално държание от страна на екипажа на кораба и упованията са, че руснаците ще работят в района в сходство с интернационалното право.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР