Бреговата охрана на САЩ извади отломките на батискафа Титан“ от

...
Бреговата охрана на САЩ извади отломките на батискафа Титан“ от
Коментари Харесай

Това е всичкото, останало от батискафа „Титан“

Бреговата защита на Съединени американски щати извади отломките на батискафа „ Титан “ от морското дъно. Корабът Horizon Arctic транспортира извадения подводен уред до пристанище в Сейнт Джонс, Канада, за проучване и разбор като част от следствието на неотдавнашната злополука.

След като бяха разтоварени от избавителния транспортен съд, останките бяха покрити с брезент, натоварени на камиони и изпратени за проучване.

Разследването на злополуката продължава, като в него взе участие екип от следователи от няколко страни.

„ Предстои ни забележителна работа, с цел да разберем факторите, довели до пагубната повреда на „ Титан “, “ съобщи пред медиите бреговата защита на Съединени американски щати.

На 23-ти юни бреговата защита на Съединени американски щати удостовери откриването на остатъци от подводницата „ Титан “. На 480 метра от носа на „ Титаник “ бяха открити пет огромни фрагмента от пробната дребна подводница, в това число рамата за съединяване и опашния обтекател (задния похлупак на машината). Тяхното местонахождение и естеството на повредите демонстрират, че на батискафа е настъпила „ пагубна имплозия “. Екипажът на „ Титан “ е умрял в резултат на мигновената детонация на подводницата.

Бреговата защита заяви, че е основала Морски проверяващ съвет (MBI) за изясняване гибелта на петчленния екипаж, който е бил на борда на подводницата, спускаща се към останките на „ Титаник “.

„ Американските медицински лица ще извършат формален разбор на хипотетичните човешки остатъци, които бяха деликатно извадени отдолу под отломките на мястото на случая “, изясни пред медиите представител на бреговата защита на Съединени американски щати.

Той означи, че към момента има да се свърши забележителна работа, с цел да се схванат факторите, довели до пагубната загуба на „ Титан„, и да се подсигурява, че сходна покруса няма да се повтори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР