Бреговата охрана на Иран задържа кораб, заподозрян в контрабанда на

...
Бреговата охрана на Иран задържа кораб, заподозрян в контрабанда на
Коментари Харесай

Иран задържа кораб с филипински екипаж в Персийския залив

Бреговата защита на Иран задържа транспортен съд, обвинен в контрабанда на гориво в Персийския залив и задържа 12-членния екипаж от филипинци, оповестява " Ройтерс ".

Държавната иранска телевизия добавя, че влекачът е превозвал близо 284 000 литра дизел, само че не се показва под какъв байрак плава корабът.

Иран, който е с едни от най-евтините горива в света заради сериозните държавни дотации, се бори с увеличаваща се контрабанда на гориво по суша и море до арабски страни от Персийския залив. Страната постоянно задържа плавателни съдове, за които твърди, че се употребяват за контрабанда на гориво в Персийския залив.

Инцидентите са в миг на напрежение сред Иран и Запада в Персийския залив, което нараства, откакто предходната година Съединени американски щати напуснаха нуклеарната договорка на международните сили с Техеран и възвърнаха глобите.

Иранските медии разясняват, за почти 10 милиона литра контрабандно гориво дневно, а Техеран предизвиква легалния експорт посредством своята енергийна борса.

Продажбите на гориво доближават рекордно високи 72 милиона $ предходната седмица на Иранската енергийна борса (IRENEX) за експорт в прилежащи страни, съгласно държавната телевизия.

Противопоставянето сред Иран и Съединени американски щати, провокирано от отдръпването на Вашингтон от нуклеарната договорка през май предходната година, пораждат опасения от война в Залива с световни последствия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР