Брегенц събира гости за оперен фестивал в езеротоОперата може да

...
Брегенц събира гости за оперен фестивал в езеротоОперата може да
Коментари Харесай

Брегенц събира гости за оперен фестивал в езерото
Операта мож

Брегенц събира посетители за оперен фестивал в езерото
Операта може да бъде на всички места. И в езерото. Това го прави от края на 40-те години на 20 ти век дребният австрийски курортен град Брегенц. Фестивалът тази година стартира на 18-и юли и ще продължи до 20-и август.

В средата на лятото спокойните водни пространства на Бодензее поемат музикалната мощност на оперния фестивал. Тази година за 73-ти път.

Силата на „ Кармен ”, сложена в плаващия фон през 2017, не съумя да застине през зимните месеци и операта на френския композитор Жорж Бизе още веднъж ще е във водите на граничното езеро. Точно там се събират границите на Австрия, Германия и Швейцария.

Летният музикален фестивал в Брегенц води своето начало от 1946 година и е вторият по значителност фестивал след Залцбург, който има своята забележителна традиция в Австрия. От 1946 година до момента Виенските симфоници са непрекъснат сътрудник и формален оркестър на фестивала в столицата на федералната провинция Форалберг.

Всяка година в продължение на месец хиляди туристи от целия свят посещават оперните спектакли тук, които не са единствено на откритата сцена. Според статистиката 61% от феновете идват от Германия, 25% са поданици на Австрия, 10% са посетители от Швейцария, 4% - туристи от други страни.

Специален интерес измежду изкушените фенове на това изкуство провокират новите гласове, които тази година за наша горделивост са доминирани от младата певица Светлина Стоянова. През 2017 тя завоюва най-авторитетния конгрес „ Нови гласове ” в Германия и от новия сезон става част от солистите на Виенската държавна опера и заслужи специфична покана за присъединяване в Брегенц.

Стоянова към този момент е край езерото и репетира една от своите нови функции. Тя ще бъде една от звездите на фестивала в „ Севилският бръснар ” на Росини, където ще извърши ролята на Розина. Премиерата е на 13 август. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР