Бразилците, подвизаващи се в беларуското първенство, не крият страха си

...
Бразилците, подвизаващи се в беларуското първенство, не крият страха си
Коментари Харесай

Бразилци в беларуския футбол: Много е трудно да играеш, като знаеш какво причинява вирусът по света

Бразилците, подвизаващи се в беларуското състезание, не крият страха си от възможна болест. Бившата руска република е единствената в Европа, където продължава да се играе футбол. И то пред аудитория.

„ Страх ме е. Надявам се шампионатът да бъде спрян. По време на мач не се тормозя, само че незабавно щом прозвучи финалната свирка, стартирам да се тормозя дали не се заразих. Аз съм бранител. Няма по какъв начин да не допирам съперника. Родителите и брачната половинка ми се обаждат непрестанно и ме молят да не напущам хотела. Проблемът е, че тук всичко е доста умерено. Хората се държат както нормално, никой не носи маски “, оплака се 23-годишният Жоао Вилиам, който е футболист на Рух (Брест).

„ Много е мъчно да играеш, като знаеш какво предизвиква вирусът по света. Като излязох на терена, пробвах да не помни малко тематиката. Но след това след мачовете мислите ми са ориентирани единствено към казуса. Надявам се сезонът да спре, тъй като здравето ни е преди всичко “, разяснява различен бразилец в беларуското състезание – Габриел Рамос от Торпедо Жодино.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР