Бразилското правителство намали прогнозите за ръста на националния БВП през

...
Бразилското правителство намали прогнозите за ръста на националния БВП през
Коментари Харесай

Прогноза - БВП на Бразилия ще расте с по-малък темп

Бразилското държавно управление понижи прогнозите за растежа на националния Брутният вътрешен продукт през тази година от съвсем 3% до 2,5%, сочи постоянен отчет за предстоящи доходи и разноски, който се разгласява на всеки два месеца.
Според предходната прогноза в края на 2018 година инфлацията в Бразилия щеше да се усили с 2,97%. Сега се чака инфлацията в края на декември да бъде 3,11%.
Съгласно статистиката на бразилския Брутният вътрешен продукт в края на 2017 година се е повишил с 1%. Възстановяването на стопанската система на Бразилия беше обезпечено преди всичко от селскостопанския бранш. Ръстът му е 13%. Най-лоша е обстановката в строителството, което записва спад с 5%, до момента в който в индустрията има застоялост (0%).
През 2015 - 2016 стопанската система на Бразилия претърпява криза, поради която националният Брутният вътрешен продукт годишно намаляваше с 3,5%. Този спад на стопанската система стана най-продължителният за цялата история на Бразилия. По-рано експертите, които работят по тази статистика от 1948 година, нито един път не са записали спад на Брутният вътрешен продукт на страната в две поредни години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР