Бразилският щат Сао Пауло и град Рио де Жанейро облекчават

...
Бразилският щат Сао Пауло и град Рио де Жанейро облекчават
Коментари Харесай

Бразилия облекчава COVID мерки, въпреки заболеваемостта

Бразилският щат Сао Пауло и град Рио де Жанейро облекчават рестриктивните мерки за хотелиерския бизнес и други действия, оповестиха управляващите в петък. Това се случва, макар че най-голямата страна в Латинска Америка.

Сао Пауло ще разреши на клиентите да вземат храна за у дома от питейни заведения и заведения за хранене от понеделник. Професионалният спорт ще бъде позволен без аудитория, сподели заместник-губернаторът Родриго Гарсия пред публицисти.
 Бразилия с над 4000 умряли от ковид за 24 часа
Бразилия с над 4000 умряли от ковид за 24 часа

За първи път с подобен антирекорд

В град Рио де Жанейро чиновниците в петък анулираха необятен набор от ограничавания, въведени в края на март. Баровете, заведенията за хранене и моловете могат да възобновят обслужване, макар че плажовете и парковете остават затворени и настоящ вечерен час от 23:00 до 5:00 часа. Ежедневните смъртни случаи остават покрай исторически максимуми както в Сао Пауло, най-населената страна в Бразилия, по този начин и в Рио де Жанейро, вторият по величина град в страната. Кметът на Рио Едуарду Паеш и Гарсия от Сао Пауло уточни понижения напън върху локалните болнични системи, когато обсъждаха решенията си за облекчение на рестриктивните мерки.

В четвъртък Бразилия сложи дневен връх от 4 249 смъртни случая от Covid-19 , над 1500 от които са регистрирани в щатите Рио де Жанейро и Сао Пауло, който се обрисува като гореща точка в актуалната коронавирусна вълна в Бразилия.

Като " същински пъкъл " дефинираха от Световната здравна организация (СЗО) обстановката.

Стана ясно, че бразилският президент Жаир Болсонару ще бъде разследван от Сената по отношение на неговото справяне с COVID-19 в страната. Съдията на Върховния съд Луис Роберто Барозу отсъди късно в четвъртък, че задоволително сенатори са се включили към настояването за такова следствие, с цел да започва то.

Болсонару предстоящо упрекна и Съда, и левите сили в страната в политическо гонене. Разследването обаче е най-тежкият политически удар до момента за него, откакто бе подложен под напън за първичното неглижиране на епидемията и ограниченията против нея в страната. Болсонару най-после въпреки всичко отстъпи за имунизациите против COVID-19, само че продължава да нападна губернатори, които пробват да постановат блокади.

О
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР