Бразилският сенатор Маркос до Вал обвини по време на пресконференция

...
Бразилският сенатор Маркос до Вал обвини по време на пресконференция
Коментари Харесай

Бразилски сенатор обвини Болсонаро и негов сътрудник в заговор срещу съдия


Бразилският сенатор Маркос до Вал упрекна по време на конференция някогашния президент и някогашния народен представител Даниел Силвейра в скрит план против арбитър Александър де Мораеш. За това оповестява немското издание „ Шпигел “.

Политическата конюнктура в Бразилия след случаите от началото на януари, когато последователи на крайнодесния някогашен президент нападнаха Конгреса и Върховния съд в столицата. Към днешна дата към момента е настоящ въпроса за присъединяване на Жаир Болсонаро в опита за разстройване на предаването на властта след изборното му проваляне.

Сега някогашният президент е изправен пред нови обвинявания. Бразилският сенатор Маркос до Вал твърди, че е участвал на тайна среща с. Това се е случило на 9 декември 2022 година

Маркос до Вал твърди, че по време на диалозите Силвейра го е помолил да компрометира обвързвания с изборното законодателство арбитър Александър де Мораеш, тъй че той да бъде задържан. „ Тогавашният президент, до момента в който Силвейра ми разкриваше проекта за компрометирането на арбитър Мораеш “, споделя Маркос до Вал.

Болсонаро беше надвит с дребна разлика от левия политик на балотаж. Тогава той изрази голословно подозрение по отношение на надеждността на системата за електронно гласоподаване.

Съдия Моралеш отхвърли желае на партията на Болсонаро против втория тур на изборите, а някогашният президент го упрекна непосредствено за провалянето си на изборите. от 1 януари 2023 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР