Бразилският президент Бразилският президент Жаир Болсонаро издаде указ за отделяне

...
Бразилският президент Бразилският президент Жаир Болсонаро издаде указ за отделяне
Коментари Харесай

Бразилският президент нареди отпускането на 356 млн. долара за ваксина срещу коронавируса

Бразилският президент Бразилският президент Жаир Болсонаро издаде декрет за обособяване на 1,9 милиарда реала (356 милиона долара) за покупка и вероятно произвеждане на бъдеща ваксина против ковид, разработвана от компанията "АстраЗенека " и Оксфордския университет.

И.д. министър на опазването на здравето ген. Едуардо Пазуело сподели, че имунизацията може да бъде налична за бразилците до декември или януари. Той я дефинира като "най-обещаващата в света " за битка с ковид.

По думите му Бразилия има намерение в началото да получи 100 милиона дози, които да разрешат имунизирането на половината й население, а след това да създава имунизацията на своя територия.

Бразилия заяви за 57 152 нови случая на ковид и още 1437 умряли

Смъртните случаи от ковид наближават 100 000 в Бразилия, която е втората най-тежко наранена от болестта страна в света след Съединени американски щати.

Бразилското здравно министерство заяви за 53 139 нови заразявания и 1237 смъртни случая през последните 24 часа.

От началото на пандемията Бразилия е записала съвсем 3 милиона заразявания и над 98 000 смъртни случая. издаде декрет за обособяване на 1,9 милиарда реала (356 милиона долара) за покупка и вероятно произвеждане на бъдеща ваксина против ковид, разработвана от компанията "АстраЗенека " и Оксфордския университет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР