Бразилският президент Лула да Силва, който прави първата си обиколка

...
Бразилският президент Лула да Силва, който прави първата си обиколка
Коментари Харесай

Лула отново смени курса - пак размаха пръст на Киев и Европа

Бразилският президент Лула да Силва, който прави първата си обиколка в Европа след президентските избори, в събота още веднъж изрече рецензия към европейските политици във връзка с позицията им към Украйна. Той възобнови и апела си към Киев да организира мирни договаряния с Москва, с цел да се постави завършек на войната, написа Standard.

" Спешно се нуждаем от група страни, които да седнат на масата на договарянията с Украйна и Русия. Бразилия не желае да се замесва в тази война. Бразилия желае да подписа мир ", сподели Лула. Въпреки че моето държавно управление осъжда нарушаването на териториалната целокупност на Украйна, ние поддържаме политическо решение на спора посредством договаряния ", съобщи Лула пред кореспонденти в Лисабон след среща с португалския президент Марсело Ребелу де Соуза.

Португалският му сътрудник даде да се разбере, че е на друго мнение. " Президентът Лула предлага пътят към обективен и дълготраен мир да обуславя целта на този преговорен път, съобщи Ребело де Соуса. " Позицията на Португалия е друга: Тя приема, че възможният път към мир допуска първо правото на Украйна да отговори на нашествието. "

Припомняме, че Лула, политик с дългогодишни леви убеждения, се пробва да възвърне връзките на Бразилия със Запада след четири години ръководство на президента Жаир Болсонару, само че напрежението във връзка с Украйна остава.

Бразилският водач разгневи Украйна, заявявайки, че Киев споделя виновността за войната, по тази причина и не се е включил към западните страни в налагането на наказания против Москва или снабдяването на Киев с муниции.

Украинското държавно управление предложения Лула в Киев, с цел да може той да разбере " същинските аргументи и естеството " на войната в Украйна. Сега в Лисабон Лула разгласи, че изпраща основния си консултант по външна политика Селсо Аморим да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР