Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва каза в понеделник,

...
Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва каза в понеделник,
Коментари Харесай

Бразилският президент Лула казва, че ще покани Си в Бразилия

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва сподели в понеделник, че ще предложения китайския си сътрудник Си Дзинпин в Бразилия, говорейки в навечерието на заминаването му за азиатската страна в опит да затегне връзките сред двете страни.

„ Ще поканя Си Дзинпин да пристигна в Бразилия за двустранна среща, с цел да опознаем Бразилия, с цел да му покажем плановете, които съставляват интерес за китайските вложения “, сподели той в изявление за държавната телевизионна компания EBC, добавяйки, че възнамерява да „ консолидира “ връзките с Китай.

Пътуването до Китай идва малко повече от два месеца откакто Лула се срещна с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Белия дом, защото Бразилия се стреми към прагматична външна политика, балансираща връзките с най-хубавите си търговски сътрудници макар възходящото напрежение сред двамата.

„ Това, което желаеме, е китайците да създадат вложения за основаване на нови работни места и нови индустриални активи в Бразилия “, добави Лула.

Коментарите му пристигнаха малко след тирада по случай 100-ия му ден на поста, по време на която той сподели, че към момента счита, че лихвените проценти в страната са „ прекомерно високи “ и попречват икономическия напредък, само че той е сигурен, че Конгресът ще утвърди дълго чаканата нова фискална рамка.

Той също по този начин сподели, че Бразилия скоро ще пусне търгове за слънчева и вятърна сила и че няма да пропусне опцията да трансформира най-голямата страна в Латинска Америка в зелена атомна електроцентрала.

Пътуването на Лула до Китай, най-големият търговски сътрудник на Бразилия, в началото беше планувано за март, само че беше отсрочено, откакто му беше диагностицирана лека пневмония. Той ще се срещне със Си, както и с китайския министър председател Ли Цян идващия петък.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР