Президентът на Бразилия Лула отново в официалната си резиденция, за да се възстанови от операция за смяна на тазобедрена става

...
Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва беше изписан от
Коментари Харесай

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва беше изписан от болницата два дни след претърпяна успешна операция за смяна на тазобедрена става което ще го накара да работи от вкъщи, докато се възстановява

От The Associated Press, 1 октомври 2023 г., 18:33 PMTwitter. По-рано той каза, че е имал болки в тазобедрената става от август миналата година.

„Благодаря ви за всички молитви и грижовните съобщения. Възстановявам се, за да работя още повече за Бразилия“, написа Лула на X, добавяйки – вероятно като шега – че възнамерява да участва в маратон.

Медицински бюлетин от лекарите на Лула по-рано в неделя каза, че той се е изкачвал и слизал по стълбите с помощ.

Възстановяването след операция за смяна на тазобедрената става варира от пациент на пациент, но повечето могат възобновете леките, ежедневни дейности в рамките на три до шест седмици, според Американската академия по ортопедични хирурзи. Много пациенти първоначално използват бастун, патерици или проходилка, докато балансът и силата се подобрят, за да избегнат падания, които биха могли да застрашат успеха на операцията, казаха от ортопедичната организация.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР