Бразилският президент Жаир Болсонаро заплаши да изведе страната си от

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заплаши да изведе страната си от
Коментари Харесай

Бразилският президент заплаши да извади страната от СЗО

Бразилският президент Жаир Болсонаро заплаши да изведе страната си от Световната здравна организация (СЗО), в случай че тя не престане да бъде "политическа организация ", предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

"САЩ се отдръпнаха от СЗО и ние го обмисляме в бъдеще ", акцентира Болсонаро. "Или СЗО ще работи без идеологически цели, или и ние напущаме ", добави той пред медиите.

Болсонаро акцентира, че хидроксихлорохинът "се завърна ", откакто "фалшивите " изследвания на ефикасността му са били оттеглени. Бразилският президент предлага лекарството за лекуване на ковид, макар неналичието на научни доказателства за успеваемостта му.

За последните 24 часа броят на жертвите на ковид в Бразилия набъбна с 1005, а на инфектираните - с 30 830. До момента в страната са регистрирани 35 026 смъртни случая, свързани с ковид и са доказани 645 771 случая на заразяване.

Коронавирусът не престават да завладява Латинска Америка

Болсонаро пожела на своя американски сътрудник Доналд Тръмп триумф на идните в Съединени американски щати президентски избори.

"Смятам го за собствен другар и брат ", акцентира Болсонаро, представен от ТАСС.

Той изрази вяра и за възстановяване на двустранните връзки.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР