Бразилският президент Жаир Болсонаро заплаши да извади страната от Световната

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заплаши да извади страната от Световната
Коментари Харесай

Болсонаро заплаши да изкара Бразилия от СЗО

Бразилският президент Жаир Болсонаро заплаши да извади страната от Световната здравна организация (СЗО), в случай че тя не престане да бъде " политическа организация ", предадоха AFP и Reuters.
" Съединени американски щати се отдръпнаха от СЗО и ние го обмисляме в бъдеще. Или СЗО ще работи без идеологически цели, или и ние напущаме ", предизвести Болсонаро.
Той даже изрази недоволството си от рецензиите на организацията на Организация на обединените нации против бързо облекчение на карантината в Бразилия.
Болсонаро, който при започване на пандемията се притесняваше, че е инфектиран с COVID-19, е гневен критик на строгите ограничения против пандемията, защото той разказва болестта като " лек грип ".
Държавният глава акцентира, че хидроксихлорохинът " се завърна ", откакто " подправените " изследвания на ефикасността му са били оттеглени. Бразилският президент предлага лекарството за лекуване на ковид, макар неналичието на научни доказателства за успеваемостта му.
Бразилия е една от най-потърпевшите страни в битката с Covid-19, като от началото на пандемията смени двама здравни министри.
За последните 24 часа броят на жертвите на COVID-19 в страната набъбна с 1005, а на инфектираните - с 30 830. До момента в страната са регистрирани 35 026 смъртни случая, свързани с ковид и са доказани 645 771 инфектирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР