Бразилският президент Жаир Болсонаро уволни главния изпълнителен директор на държавната

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро уволни главния изпълнителен директор на държавната
Коментари Харесай

Бразилският президент уволни шефа на държавната петролна компания Петробраз

Бразилският президент Жаир Болсонаро уволни основния изпълнителен шеф на държавната петролна група " Петробраз " Жоаким Силва е Луна, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато предприятието е обект на рецензии, тъй като увеличи доста цените на горивата.

Новината, обявена в началото от бразилски медии, бе доказана от министерството на мините и енергетиката, което предложи отпред на " Петробраз " да застане Адриано Пиреш, специалист по газа и петрола.

Тази номинация се чака да бъде утвърдена от управителния съвет на " Петробраз " на 13 април, посочи министерството на мините и енергетиката.

Силва е Луна, военачалник в оставка и някогашен министър на защитата, бе назначен през февруари 2021 година Предшественикът му също бе уволнен от Болсонаро, още веднъж след повишаване на горивата, отбелязва Агенция Франс Прес.

В началото на този месец " Петробраз " разгласи нарастване на цената на бензина от своите рафинерии с 18,8 на 100, а на дизеловото гориво - с 24,9 %, поради разстройствата на пазара на горивата по отношение на войната в Украйна и глобите против Русия. Болсонаро разкритикува тази мярка, защото се пробва да обуздае инфлацията седем месеца преди президентските избори, на които се надява да завоюва втори мандат, макар че последните анкети дават доста повече шансове на експрезидента от левицата Лула да Силва, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР