Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи вчера, че вероятно е болен

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи вчера, че вероятно е болен
Коментари Харесай

Бразилският президент обяви, че вероятно има рак на кожата

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви през вчерашния ден, че евентуално е болен от рак на кожата.



Държавният глава на латиноамериканската страна приказва пред публицисти, събрали се пред вратата на неговата резиденция в столицата Бразилия, съобщи Ройтерс. Преди няколко дни той направи непланово посещаване във военната болница в столицата, откъдето съгласно медията се е върнал с лепенка на лявото ухо. Преди това, през юни Болсонаро бе на банкет при кожен лекар в същата болница, написа Novini.bg.

" Аз имам светла кожа, през живота си доста вървя за риба, избирам деен метод на живот, тъй че има възможност да съм с рак на кожата ", сподели той пред публицистите. Според здравните управляващи в страната на рака на кожата се падат към една трета от злокачествените тумори. Най-често от това страдат хората със светла кожа на възраст над 40 година Сред факторите, благоприятстващи тази болест, е продължителното излагане на слънце.

На въпрос по какъв начин се усеща, Болсонаро шеговито отговори, че вицепрезидентът Антонио Амилтон Моурао към този момент още остава втори човек в страната. Според конституцията на Бразилия при гибел на президента постът се заема от вицепрезидента.

От президентската канцелария обаче споделиха, че Болсонаро няма признаци за рак. " Той е в положително здраве, без каквато и да е индикация за рак на кожата, и ще съблюдава напълно графика си за седмицата ", се споделя в известието.

Преди това Болсонаро бе споделил, че е посъветван да анулира пътешестване до град Салвадор, в провинция Баия, заради безсилие.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР