Бразилският президент Жаир Болсонаро разкритикува публично решението на третия поред

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро разкритикува публично решението на третия поред
Коментари Харесай

Бразилският президент скочи срещу китайската ваксина, от която здравният министър поръча 46 млн. дози

Бразилският президент Жаир Болсонаро разкритикува обществено решението на третия подред здравен министър под негов мандат - Едуардо Пациейо, съгласно което страната е поръчала 46 млн. дози от разработваната китайска ваксина против COVID-19, научихме от Bloomberg.

Компанията Sinovac Biotech е една от доста фармацевтични компании в света, която напредва съществено в създаването на своята ваксина против вируса, предизвикал световна пандемия.

Само ден, откакто Здравното министерство разгласи новината за поръчания медикамент, Болсонаро написа в Twitter: „ Бразилският народ няма да се трансформира в НЕЧИЕ ОПИТНО СВИНЧЕ “. Той е безапелационен, че няма да се харчат пари за артикул, който към момента не е утвърден от държавния регулатор Anvisa.

Президентът даже назовава лекарството „ Китайската ваксина на Жоао Дория “, визирайки губернатора на Сао Пауло, който е някогашен политически сътрудник на Жаир Болсонаро, само че понастоящем е главният му конкурент за президентския пост на изборите през 2022 година

Самият Болсонаро към този момент мина сполучливо през заразяването с COVID-19, откакто при започване на пандемията бе най-отявленият съперник на концепцията, че това е рисков вирус. Това докара до голямо общество разцепление напролет, а резултатът е, че през днешния ден в Бразилия има над 5,2 млн. инфектирани и над 154 хиляди починали в резултат на ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР