Бразилският президент Жаир Болсонаро призова бразилците да се върнат на

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро призова бразилците да се върнат на
Коментари Харесай

Бразилският президент пренебрегна изолацията, нареди на хората да се върнат на работа

Бразилският президент Жаир Болсонаро прикани бразилците да се върнат на работа, вместо да съблюдават обществена отдалеченост, съобщи Ройтерс. Той забрани влизането по въздух на чужденци без жителство в страната, с цел да бъде забавено разпространяването на ковид.
Забраната за пътешестване, наложена от министерството на правораздаването и обнародвана в държавен вестник, влиза в действие в понеделник и е в унисон с ограниченията, подхванати от няколко други южноамерикански страни. Пренебрегвайки апелите на здравни специалисти, Болсонаро сподели, че желае стопанската система да върви. Той разкритикува " нервността " към, по думите му, " някакъв си грип ".

От през вчерашния ден по бразилските малките екрани потегли рекламна акция на Болсонаро под наслов " Бразилия не може да спре ". Лозунгът е подобен с този на акция, която се водеше в Милано, преди смъртните случаи фрапантно да се усилят.

,,За кварталните продавачи, за притежателите на магазини в градските центрове, за чиновниците, за милиони бразилци Бразилия не може да спре ", се споделя във видеото, на което се виждат цялостни класни стаи и оживени пазари, посочи Новини. бг. Потвърдените случаи на COVID-19 в Бразилия са 3417, а смъртните случаи са 92 по данни на здравното министерство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР