Бразилският президент Жаир Болсонаро премина втори тест за коронавирус, резултатът

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро премина втори тест за коронавирус, резултатът
Коментари Харесай

Бразилският президент за втори път с положителен тест за коронавирус

Бразилският президент Жаир Болсонаро мина втори тест за ковид, резултатът от който още веднъж се оказа позитивен, заяви самият държавен глава.
Болсонаро споделя, че се усеща добре и не е имал тресчица повече от седмица. Южноамериканският държавен глава означи също, че кръвните му проучвания демонстрират естествени резултати и процентът на засищане с О2 в кръвта се е покачил до 98. Болсонаро съобщи и, че няма такива постоянно срещани признаци като проблеми с дишането или загуба на усет. Той акцентира, че е лекуван с хидроксихлорохин, написа БГНЕС.
За първи път президентът на Бразилия заяви, че е инфектиран на 7 юли. Тогава той самичък разкрил първите признаци на заболяването. По-рано Световната здравна организация (СЗО) спря да тества три медикаменти за ковид, в това число хидроксихлорохин. Изследванията на лопинавир и ритонавир също бяха прекъснати.
Бразилия е на второ място по всички случаи на COVID-19. Там са регистрирани над 1,9 милиона инфектирани. От тях над милион души са се възстановили, умрелите са 74 хиляди.
Още: " Случаите на ковид в България леко понижиха, в Съединени американски щати има нов антирекорд - над 71 000 случая за ден "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР