Бразилският президент Жаир Болсонаро обвини холивудската звезда Леонардо Ди Каприо

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро обвини холивудската звезда Леонардо Ди Каприо
Коментари Харесай

Бразилският президент обвини Леонардо Ди Каприо за горските пожари в Амазония

Бразилският президент Жаир Болсонаро упрекна холивудската звезда Леонардо Ди Каприо в това, че е „ запалил Амазонската джунгла като дава пари”.

Болсонаро не показа солидни доказателства, подкрепящи изказванието му. Въпреки това той е добре прочут в обвиняванията си против неправителствени организации, критикуващи политиките на президента.

Според голям брой НПО-та точно дейностите на Болсонаро доведоха до опустошителните пожари в джунглата през миналото лято, написа Би Би Си.

След горските пожари Ди Каприо започва фонд за Амазония, в който вложи 5 млн. щатски $. Носителят на „ Оскар” отхвърли изказванията на Болсонаро.

"Въпреки че заслужават да бъдат подкрепяни, все още не сме спонсорирали организации, които са обект на нападки. Бъдещето на тези незаменими екосистеми е изложено на риск и аз съм горделив, че съм част от групите, които ги защищават ", съобщи Ди Каприо в "Инстаграм ".

Коментарите на бразилския президент най-вероятно са подбудени от арестите на четирима огнеборци. Според спорни и непотвърдени изказвания, те са стартирали съзнателно пожарите, с цел да наберат средства към Неправителствени организации.

От своя страна неправителствените организации обявиха, че дейностите против тях са политически и опит за тормоз против екологичните групи.

Горските пожари от лятото изпепелиха хиляди хектари от Амазонската джунгла. Стихията получи интернационален отзив, като бяха стартирани точно сходни благотворителни фондове, които да оказват помощ на Бразилия за възобновяване на „ белия дроб на Земята”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР