Бразилският президент Жаир Болсонаро нарече коронавируса едно от най-големите предизвикателства

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро нарече коронавируса едно от най-големите предизвикателства
Коментари Харесай

Болсонаро рязко смени тона по темата за коронавируса

Бразилският президент Жаир Болсонаро назова ковид " едно от най-големите провокации пред нашето потомство ", като смени внезапно тона на своите изказвания по тематиката, откакто до момента омаловажаваше опасността от инфекцията и подлагаше на критика рестриктивните мерки върху публичния живот, съобщи ДПА.

" Вирусът е действителност ", сподели той в телевизионно послание нощес - четвъртото му по тематиката за рецесията. Болсонаро сподели, че е угрижен както по отношение на спасяването на човешки животи, по този начин и за запазването на работни места, като добави, че ограниченията за битката против вируса не би трябвало да бъдат по-лоши от самата болест. Той изреди ограниченията, които държавното управление към този момент е подхванало в тази тенденция, в това число и замразяването на цените на медикаментите за 60 дни за да се облекчи ситуацията на милионите небогати хора в страната, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Коронавирусът пристигна, само че все един ден ще си отиде. За злощастие, ще се сблъскаме със загуби...Трябва да поставим всички старания, с цел да избегнем всевъзможни човешки загуби ", сподели президентът, който единствено до преди три дни наричаше КОВИД-19 елементарна простуда. Снощи той даже даде оптимистична оценка за успеваемостта на хидроксихлорохина при лекуване на инфектираните от заболяването.

Към този миг броят на записаните инфектирани в страната е 5700, а умрелите са над 200. Показателят на смъртността е 3,5 %. Според здравния министър на страната Енрике Мандета, представен от ТАСС, през април ще стартира внезапно повишаване на броя на заболелите от КОВИД-19, което ще продължи три месеца и ще се стабилизира към юли. През август се чака последователно намаляване на динамичността на заразяванията, а през септември се предвижда спад.

За да се съкратят случаите на евентуално попадане на нови инфектирани в Бразилия, управляващите изцяло не разрешиха влизането на чужденци в страната, с изключение на в изключителни случаи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР