Бразилският президент Жаир Болсонаро наложи вето на части от закон,

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро наложи вето на части от закон,
Коментари Харесай

Бразилският президент наложи вето на носенето на маски на закрито

Бразилският президент Жаир Болсонаро наложи несъгласие на части от закон, който предвижда задължително носенето на защитни маски на закрито в затворени пространства, където се събират огромни групи, предават интернационалните организации. От самото начало на пандемията Болсонаро се опълчва на всички рекомендации и опити на здравните управляващи в страната да овладеят бушувашата зараза и разпространяването на болестта от ковид.  Той постоянно подценява насоките за обществено разграничаване, предложени от множеството здравни специалисти, като се ръкува и притегля поддръжници. Той демонстративно не съблюдава общественото разграничаване и твърди, че предишното му на състезател му е основало имунитет против вируса.

Болсонаро беше подложен на рецензии от здравни специалисти за омаловажаване на тежестта на вируса, който той дефинира като „ някакво грипче “. В отговор президентът най-редовно демонстративно подценява напътствията за обществено разграничаване и настойчиво отхвърля да носи маска. Също по този начин Болсонаро непрекъснато оказваше напън за анулация на карантинните ограничения и отваряне на икономиката.

Ветото на Болсонаро идва в миг, когато броят на инфектираните в страната надхвърли 1,5 милиона инфектирани. Вирусът продължава да върлува в най-голямата страна в Латинска Америка, въпреки че редица градове започнаха да отварят питейни заведения, заведения за хранене и фитнес зали, което усилва страховете, че инфекциите ще продължат да се усилват.

Бразилия е втората в света по най-вече инфектирани след Съединени американски щати, а вирусът е погубил до момента над 63 000 души в страната.

Най-голямото огнище на разпространяването на болестта в Бразилия е югоизточният й регион, включващ  щатите Сао Пауло, Рио де Жанейро, Еспириту Санту и Минас Жерайс. Там са над половин милион от инфектираните и половината от смъртните случаи. Само в Рио де Жанейро за последните четири месеца са починали на 6600 души от COVID-19.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР