Бразилският президент Жаир Болсонаро е дал положителна проба за коронавирус.

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро е дал положителна проба за коронавирус.
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия е с коронавирус

Бразилският президент Жаир Болсонаро е дал позитивна проба за ковид. Това разгласи самият той в телевизионно изявление, представен от международните медии.

„ Всички знаеха, че той (бел. ред. вирусът) ще доближи до забележителна част от популацията рано или късно “, разяснява президентът.

Вчера Болсонаро бе тестван за четвърти път за болестта, а малко по-късно от пресцентъра му оповестиха за CNN, че до момента в който чака резултатите, приема хидроксихлорокин и азитромицин, евентуално заради обстоятелството, че към този момент демонстрираше признаци на COVID-19, в това число висока температура. Отново през вчерашния ден той увери, че белите му дробове са прегледани и са „ чисти “, само че не позволяваше на никой да се приближава до него.

В началото на пандемията президентът определяше новия ковид като „ дребен грип “, появяваше се обществено без защитна здравна маска, дори прегръщаше последователите си. Тогава той разкритикува напъните на държавното управление за предварителна защита на разпространяването на заболяването, вследствие на което два пъти бе освобождаван постът на министъра на опазването на здравето.

Миналата седмица президентът наложи несъгласие на закон, който целеше да направи носенето на маски наложително в затворени пространства. На 4 юли Болсонаро участва на честванията за Деня на независимостта дружно с американския дипломат в Бразилия, Тод Чапман.

Повече от 65 хиляди души са умряли от COVID-19 в латиноамериканската страна, а общият брой на инфектираните надвишава 1.6 милиона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР