Бразилският президент Жаир Болсонаро даде да се разбере, че няма

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро даде да се разбере, че няма
Коментари Харесай

Болсонаро отказва да се ваксинира срещу коронавируса

Бразилският президент Жаир Болсонаро даде да се разбере, че няма да се имунизира против ковид, само че даде обещание, че държавното управление ще провежда неотложно систематизиране на възможна ваксина, утвърдена от регулаторите, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ще ви го кажа, няма да го върша (да се ваксинирам) ", съобщи президентът във видео, публикувано през вчерашния ден в обществените мрежи, и добави: "Това е мое право ".

Бразилия, чието население наброява 212 милиона души, е втората страна в света след Съединени американски щати по брой на жертви на пандемията, с над 170 000 умряли от КОВИД-19, съгласно университета "Джонс Хопкинс ".

Президентът бе подложен на критика за оправянето с епидемията, защото омаловажаваше нейната съвестност и се противопоставяше на рестрикциите върху икономическата активност. Той самият прекара от КОВИД-19 през юли, на 65-годишна възраст, като се възползва от случая, с цел да удостовери непоклатимата си религия в хидроксихлорохина. Повече от половината членове на неговото държавно управление дадоха позитивни проби за КОВИД-19 през последните месеци, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР