Бразилският олимпийски комитет (COB) обяви, че ще изпрати около 200

...
Бразилският олимпийски комитет (COB) обяви, че ще изпрати около 200
Коментари Харесай

Бразилия праща 200 спортиста на подготовка в Европа

Бразилският олимпийски комитет (COB) разгласи, че ще изпрати към 200 спортисти, разграничени на групи от юли до декември, на подготовка в Европа. Португалия е първата страна, която е определена тъй като е в напреднала фаза в битката против COVID-19 и поради положителните отношенив с локалния олимпийски комитет. В допълнение към това Португалия ще бъде съществена база на Бразилия за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Ситуацията с волейбола и плажния волейбол ще бъде разисквана сред COB и Бразилската волейболна конфедерация (CBV) в идващите дни. След като изслуша COB, от CBV ще обсъдят със съответните си механически комисии нуждата да се възнамеряват или не подготвителни лагери в Португалия.

Бразилският олимпийски комитет разгласи, че ще покрие разноските за пътешестване, настаняване и хранене на всички делегации. Сумите ще бъдат покрити от бюджета за програмата за олимпийска подготвителна за Токио 2020.

" Тревожно е COB да вижда спортисти, които не могат да упражняват заради действителната нужда да поддържат изолираност, с цел да се управлява пандемията в страната. Знаем какъв брой е значимо да спечелим борбата против ковид, само че работим за това бразилският тим да бъде равнопоставен със противниците си ", съобщи ръководителят на задачата за Олимпиадата в Токио 2020 и вицепрезидентът на COB Марко Антонио Ла Порта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР