Бразилският нападател Родриго заяви, че е получил расистки съобщения в

...
Бразилският нападател Родриго заяви, че е получил расистки съобщения в
Коментари Харесай

Родриго се оплака от расизъм след двубоя с Аржентина и спречкването с Лео Меси

Бразилският нападател Родриго съобщи, че е получил расистки известия в профилите си в обществените мрежи след разногласието с капитана на Аржентина Лионел Меси след мача сред двата отбора от квалификациите за международното състезание през 2026 година.

Бразилия загуби от Аржентина с 0:1 като хазаин в Рио де Жанейро, а дуелът бе белязан от принуждение по трибуните вследствие на конфликтите сред полицията и гостуващите почитатели на стадион " Маракана ". Това докара до закъснение на мача с половин час.

Меси, който упрекна локалната полиция в грубост, беше забелязан да приказва с капитана на Бразилия Маркиньос и да разменя реплики с Родриго, който по-късно сподели, че е получил доста известия с емотикони на маймуни и банани.

" Расистите са постоянно на пост. Социалните ми мрежи бяха затрупани с обиди и всевъзможни нелепости. Ако не вършим това, което те желаят, в случай че не се държим както те считат, че би трябвало, в случай че носим нещо, което ги нервира, в случай че не сведем глави, когато ни нападат, в случай че заемем места, които считат, че са единствено техни, расистите ще показват незаконното си държание ", написа в Инстаграм Родриго и добави: " Лош шанс за тях. Ние няма да спрем. "

Друг бразилски национал Винисиус Жуниор, който пропусна срещата с Аржентина поради травма, също поддържа своя съотборник: " Ние няма да спрем ", съобщи футболистът на Реал Мадрид.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР