Бразилският нападател Алешандре Пато заяви, че се надява отново да

...
Бразилският нападател Алешандре Пато заяви, че се надява отново да
Коментари Харесай

Пато се надява да се завърне в Милан

Бразилският нападател Алешандре Пато съобщи, че се надява още веднъж да играе в Европа. 30-годишният голмайстор си пожела отново да облече екипа на Милан, само че преди този момент си е сложил за цел спечелването на Копа Либертадорес със Сао Пауло.

През март 2019 година Пато откупи правата си от китайския Тянцзин Цуанцзян за 2,5 милиона евро и подписа със Сао Пауло контракт за 3,5 години. За 24 мача с екипа на бразилския гранд във всички шампионати Пато има 6 гола, само че тогавашният вундеркинд продължава да се радва на огромна поддръжка от локалните последователи.

"Иска ми се да се върна в Европа ", сподели бразилецът пред "Гадзето дело Спорт ".
"Мисля, че този сезон се справях доста добре до прекъсването на шампионата. Тази година ще печеля Копа Либертадорес и по-късно мисля да играя в Европа. Ще бъде отлично, в случай че още веднъж мога да играя за Милан ", сподели още нападателят.

Пато бе закупен от "росонерите " през 2007 година от бразилския Интернасонал и игра в Милано в продължение на малко над пет сезона, като вкара 63 гола в общо 150 мача. След това последва завръщане в родината с екипа на Коринтианс, а след това престои чартърен в Сао Пауло и Челси, преди Виляреал да го притегли през 2016 година. В Испания Пато се задържа по-малко от година, преди да премине в Китай за сумата от 18 милиона евро.

Пато изясни и за какво кариерата му в Милан не се е развила по този начин, както се предполагаше.
"Започнах доста мощно, само че по-късно се появи една дребна травма. Тя не бе излекувана и се трансформира в една огромна контузия. Загубих религия в себе си, усещах се уединен, а и всички почнаха да ме упрекват ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР