Бразилският краен бранител на ЦСКА Жеферсон Телес вече година и

...
Бразилският краен бранител на ЦСКА Жеферсон Телес вече година и
Коментари Харесай

Жеферсон от ЦСКА: Идването в България е крачка назад, но не съжалявам

Бразилският краен защитник на ЦСКА Жеферсон Телес към този момент година и половина се подвизава по родните терени. Той е състезател, който е попадал в националния тим на родината си, само че кариерата му го довя до Първа лига.

В изявление, представено от "Тема Спорт ", той дефинира идването си в България като крачка обратно, в случай, че е играл за гранд като Интернасионал в родината си и е стигал до "селесао ". Но не съжалява за този ход, тъй като твърди, че е имал потребност от него.

"Изведнъж всичко това, което си виждал единствено на електронна игра, става действителност – играеш за Бразилия. Звучеше като сбъдната фантазия. Научих доста от по-опитните бранители като Тиаго Силва и Миранда. Станах добър другар с Фирмино ", спомня си Жеферсон за повиквателната в националния тим. Но времето минава и кариерата му претърпява поврат.

"Винаги съм мислил, че нещата се случват, когато би трябвало. За страдание формата ми падна, както при доста играчи, и ми трябваше смяна. Трябваше да вдишвам нов, друг въздух. Да опозная нова просвета. Разбира се, че беше крачка обратно да отида на такова място, което не е толкоз добре познато, като България. "

"Но аз не го одобрявам като проваляне. Всеки път, когато падам, ставам. Започвам още един сезон с ЦСКА и не имам намерение да се предавам. Престоят в България е добър опит за мен. Това е друг футбол, залага се повече на силата ", показа Жеферсон и разкри какво най-вече го депресира от живота в чужбина.

"Имам наследник на две години. Не мога да видя по какъв начин пораства. Ако имам опция да се върна в Бразилия, несъмнено, че бих го направил. Но даже да не го направя, тук съм благополучен. Престоят в чужбина може да ми даде по-добър живот – на мен и фамилията ми ", показа левият защитник на "червените ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР