Бразилският Конгрес одобри вчера мащабна данъчна реформа - политическа победа

...
Бразилският Конгрес одобри вчера мащабна данъчна реформа - политическа победа
Коментари Харесай

Бразилия прие голяма данъчна реформа

Бразилският Конгрес утвърди през вчерашния ден огромна данъчна промяна - политическа победа за левия президент Луиз Инасио Лула да Силва и повратна точка за най-голямата стопанска система в Латинска Америка, съобщи Франс прес.

Това е първата промяна на системата за данъчно облагане на потреблението в Бразилия от първите дни на военната тирания (1964-1985 г.). Камарата на депутатите утвърди препоръчаното изменение на Конституцията в две обособени гласувания, като на последния тур за него гласоподаваха 365 депутати при нужни 308.

" Това е най-важната промяна, тъй като провежда цялата индустриална система ", съобщи министърът на финансите Фернандо Адад след гласуването. Тя " слага Бразилия наедно най-модерните страни в света ", добави той. 

Реформата сплотява пет налога в един - налог върху добавената стойност (ДДС), който ще бъде разграничен на федерален и щатски налог. Освен това понижава данъчните ставки в области като опазването на здравето, образованието и главните хранителни артикули и включва тласъци за производителите на електрически автомобили и транспортни средства с биогорива, написа Българска телеграфна агенция.

Законопроектът планува временен интервал до 2033 година, когато ще бъде въведена новата система. Размерът на Данък добавена стойност ще бъде избран по-късно със закон, само че се чака той да бъде към 27 % - една от най-високите ставки в света.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР