Бразилският депутат Едуардо Болсонаро, син на президента Жаир Болсонаро, стана

...
Бразилският депутат Едуардо Болсонаро, син на президента Жаир Болсонаро, стана
Коментари Харесай

Синът на бразилския президент оглави парламентарната група на партията му

Бразилският народен представител Едуардо Болсонаро, наследник на президента Жаир Болсонаро, стана ръководител на парламентарната група на Социаллибералната партия в долната камара на Конгреса, съобщи Ройтерс.

С дейното посредничество на татко си Едуардо Болсонаро съумя да събере задоволително поддръжка, с цел да смъкна досегашния партиен парламентарен водач Делегадо Валдир, който призна провалянето си в обществените медии.

Борбата за контрола над партията и насъбраните ѝ средства за акция за локалните избори следващата година докара предходната седмица до офанзива на президента против създателя ѝ Лусиано Бивар и апел на Болсонаро за одит на партийните финанси.

Партията е втората мощ в бразилския Конгрес и бе употребена като платформа за сполучливата президентска акция на Жаир Болсонаро предходната година.

Подкрепящите Бивар депутати обаче не са се предали и през вчерашния ден внесоха подписка за връщането на Валдир отпред на парламентарната група. Парламентарни чиновници ревизират кой е събрал повече подписи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР