Бразилският авиационен регулатор ANAC в сряда вдигна забраната за полети

...
Бразилският авиационен регулатор ANAC в сряда вдигна забраната за полети
Коментари Харесай

Бразилия позволи на Боинг 737 Max да лети

Бразилският авиационен регулатор ANAC в сряда подвигна възбраната за полети на съобщи " Ройтерс ".

По-рано тази седмица Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) дефинира условия за въвеждане в употреба на заземените самолети, в това число ново и актуализиране на софтуера MCAS, забъркан в злополуките.

Най-добрият регулаторен орган на Бразилия съобщи, че Gol Linhas Aereas Inteligentes SA, единствената самолетна компания, която оперира модела в Бразилия, ползва нужните ограничения за обновяване на полетите.
 20 месеца след злополуките Съединени американски щати разрешиха на
20 месеца след злополуките Съединени американски щати разрешиха на " Боинг " 737 Max да лети

Проблемите към " Боинг " бяха свързани с автоматизираната система за ръководство

Очаква се Канада също да анулира възбраната , само че остава неустановеност по отношение на Китай, най-големият пазар за самолета и първият, който го не разрешава през март 2019 година

Полетите в Съединени американски щати би трябвало да бъдат обновени на 29 декември, до момента в който в Европа формалното незаземяване ще се организира от средата на януари.

Припомняме, че по-рано през ноември, Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати позволи самолетите " Боинг " 737 Max да възобновят обслужването на пасажери след дълга рецесия, която засегна колоса в резултат на две самолетни произшествия, при които починаха 346 души, осведомят CNBC и " Ройтерс ".

Самолет 737 Max на Етиопските авиолинии 2019 година . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР