Бразилските селски стопани, които отглеждат кафе, в най-скоро време ще

...
Бразилските селски стопани, които отглеждат кафе, в най-скоро време ще
Коментари Харесай

Виртуални монети срещу зърна от кафе

Бразилските селски стопани, които отглеждат кафе, в най-скоро време ще стартират да употребяват криптовалута за ежедневните си потребности. Големият кооператив за произвеждане на зърна вид „ Арабика “ – Minasul, възнамерява да пусне до края на юли цифрови пари, употребяващи технологията blockchain, за чиито залог ще служи създаденото кафе. Членовете на фермата ще могат да употребяват „ кафе-монетите “ за покупка на торове, машини и други артикули, в това число коли и храна, съобщил шефът на Minasul в изявление по време на Световният кафе конгрес в Кампинас, щат Сао Пауло. Обменът на цифровите монети против артикули ще става на цифров пазар, гарантиран с магазин на Minasul, зареден с торове за реколтата, машини и други артикули.

Членовете на фермата ще могат да получават виртуални монети против налична и бъдеща продукция на кафе. На продан ще подлежат 30% от настоящата годишна продукция, 20% от идната и 10% от сезона след нея. Използването на този тип финансиране ще понижи разноските на кооператива и на селските стопани, тъй като няма да изисква регистрация посредством нотариален офис.

Кафе-монетите се появяват като фаза от по-голям план за цифровизация, включващ и позволение за фермерите да продават количества от реколтата посредством транзакции през мобилни телефони.

Minasul се намира в щата Минас Жерайс и е един от най-големите кооперативи за кафе вид „ Арабика “ в Бразилия. Страната е най-големият производител и експортьор на кафе в света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР