Бразилски военни самолети започнаха да обливат с вода горящите тропически

...
Бразилски военни самолети започнаха да обливат с вода горящите тропически
Коментари Харесай

Бразилски военни самолети потушават пожарите в Амазония

Бразилски военни самолети започнаха да обливат с вода горящите тропически гори в щата Рондония в Амазония, откакто Бразилия бе подложена на мощен интернационален напън да предприеме дейности против разрастващите се пожари, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Вчера в Амазония два самолета С-130 Херкулес започнаха да обливат с вода пламтящите тропически гори след митинги в редица бразилски градове в отбрана на " белите дробове на планетата ", показва Агенция Франс Прес.

Президентът Жаир Болсонаро е дал позволение да бъдат изпратени военни да се борят с вилнеещите пожари в седем щата в Амазония в отговор на настояванията за помощ на щатските държавни управления, заяви говорителка на президентството.

Видеозапис, качен в събота вечерта от министерството на защитата, сподели боен аероплан, който изпомпва хиляди литри вода от два големи самолета цистерни и прелита през облаци пушек покрай гората.

Болсонаро разгласи в петък, че военни ще бъдат пратени да се борят със стихията откакто дни наред бе подложен на критика от бразилското общество и от международни водачи, че държавното управление му не прави нищо, с цел да се бори с пожарите, показва Ройтерс.

Президентът добави, че е приел предлагането на израелския министър председател Бенямин Нетаняху да изпрати аероплан и профилирана помощ за битката с огъня.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР