Бразилски прокурори започнаха процедура, която цели да попречи на сина

Бразилски прокурори започнаха процедура, която цели да попречи на сина ...

Съдебната власт в Бразилия реагира на опит на президента да направи сина си посланик.

Бразилски прокурори започнаха процедура, която цели да попречи на сина на президента на Бразилия да стане посланик в САЩ, предаде БГНЕС.
Прокурорите изготвиха съдебно разпореждане, което иска от федерален съд да се произнесе за "заслугите и опита", които са необходими на дадено лице, за да представлява страната като дипломат. Същевременно опозицията поиска от Върховния съд да блокира назначението на Едуардо Болсонаро, което описа като "връзкарско".
Бразилският президент Жаир Болсонаро каза преди няколко дни, че американския му колега Доналд Тръмп е одобрил назначението на третия му син, Едуардо, на поста във Вашингтон. 35-годишният Едуардо Болсонаро е член на Националния конгрес на Бразилия и председателства комисията по външна политика в долната камара на народното събрание. Той няма опит като дипломат, но медиите го наричат "външния министър в сянка", заради голямото влияние, което имал върху външната политика на баща си.
И двамата Болсонаро са твърдо проамерикански настроени, което е в разрез с типичната за Бразилия умерена позиция. Едуардо е изявен поддръжник на Израел, което също не е типично, като Бразилия винаги се е стремяла да има нормални отношения с арабските страни.
Жаир Болсонаро защити идеята за назначаването на сина му, като каза, че Едуардо е приятел на семейство Тръмп, което щяло да засили връзките между двете страни.
Също като Доналд Тръмп, президентът на Бразилия ползва роднините си като свои съветници. Най-големият му син Флавио е сенатор, а вторият му син Карлос е общински съветник в Рио де Жанейро.
Какви неприятности има Болсонаро заради най-големия си син - припомнете си в този материал!

Източник: actualno.com