Бразилски пазител на земята беше убит от засада от участващи

...
Бразилски пазител на земята беше убит от засада от участващи
Коментари Харесай

Бразилски "пазител на гората" беше убит от участващи в незаконна сеч

Бразилски страж на земята беше погубен от засада от участващи в противозаконна сеч в тропическите гори на Амазония. Има и още един ранен, написа БГНЕС, като се базира на районни управляващи.

Водачът на коренното население Пауло Паулино Гуаджаджара и неговият сътрудник Лаерсио са членове на " Пазителите на гората ", група, която се пробва да отбрани територията си от противозаконна сеч.

Двамата мъже напуснали селото си в петък вечерта, с цел да търсят вода, когато се случило нападението. Пауло Паулино е бил прострелян в шията и е умрял в джунглата, настояват от Международната организация за оцеляване, която съобщи, че сътрудникът му е ранен, само че съумял да избяга.
Полицията в Бразилия простреля трима въоръжени обирджии Престъпниците отмъкнали огромна сума пари след пробив в интернационално летище
Съобщава се и за погубен участник в противозаконна сеч.

Министърът на правораздаването Серхио Моро написа в „ Туитър”, че полицията ще проверява убийството, осъществено на територията Арарибоя, почти на 500 км. от столицата на щата Сао Луис.

„ Паулино и Лаерсио са най-новите жертви на страна, която отхвърля да се съобрази с това, което дефинира конституцията”, се споделя в изказване на „ Грийнпийс”.
Бразилският президент посети стендъп шоу, на инат на пожарите в Амазония Жаир Болсонаро се срещна с комика Джонатан Немер
При предходни набези са били убити трима други пазители на гората.

От Асоциацията на коренното население на Бразилия прикани да се спре институционализираният геноцид в страната.

От встъпването си в служба през януари бразилският президент Жаир Болсонаро е упрекнат в нанасяне на вреди на племената в Амазония и коренното население, с цел да се възползва от своите последователи в дърводобивната, добивната и селскостопанската промишленост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР