Бразилски апелативен съд отхвърли последните процедурни възражения на адвокатите на

...
Бразилски апелативен съд отхвърли последните процедурни възражения на адвокатите на
Коментари Харесай

Бившият бразилски президент Лула да Силва изгуби апелация и може да влезе в затвора

Бразилски апелативен съд отхвърли последните процедурни възражения на юристите на някогашния президент Луиз Инасио Лула да Силва против признаването му за отговорен в корупция, заяви Ройтерс.

Това усилва опцията той скоро да се озове зад решетките и да му бъде неразрешено да взе участие в президентски избори.

Върховният съд да реши дали да удовлетвори молбата му да употребява до дъно опциите си за апелация, преди да влезе в пандиза. Лула разкритикува вчерашното решение на апелативната инстанция, сподели, че не го почита и че в този момент повече от всеки път желае да се кандидатира за президент на изборите през октомври.

През 2016 година Върховният съд постанови, че обвинените би трябвало да стартират да излежават присъдите си, откакто те бъдат доказани при първо обжалване. Въпреки това няколко членове на съда упорстват за преразглеждане на това решение и то може би ще бъде анулирано. Въпреки правосъдните си проблеми Лула да Силва продължава да е най-популярният политик в Бразилия и желае още веднъж да се бори за президентския пост. Според изследванията той води, въпреки да не е ясно дали ще може да взе участие в изборите. Забранено му е да се кандидатира, тъй като е приет за отговорен в приемане на рушвет под формата на апартамент от бизнесмен, спечелил държавни контракти по време на президентството на Лула.

През януари апелативен съд в Порту Алегри удостовери присъдата му и я усили на повече от 12 години. Освен това го чакат още шест каузи за корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР