Бразилската звезда при двойките Бруно Соареш заяви, че много тенисисти

...
Бразилската звезда при двойките Бруно Соареш заяви, че много тенисисти
Коментари Харесай

Бразилска звезда в двойките: Повечето играчи не могат да си позволят да са шест месеца без доходи

Бразилската звезда при двойките Бруно Соареш съобщи, че доста тенисисти не могат да си разрешат да не играят шест месеца в шампионати, защото се нуждаят от приходи.

Както е известно, тенис сезонът бе спрян най-малко до 7 юни поради пандемията от ковид. Прогнозите на ATP и WTA обаче не са оптимистични във връзка с това дали ще се играе тенис след тази дата. Според множеството отзиви, сезонът на трева също няма да се организира.

" Има голямо болшинство от играчи, които се нуждаят от месечни приходи. Има някои, които могат да изкарат шест месеца без да играят, само че множеството не могат. Сложно е. Мислим какво можем да създадем ", разяснява Соареш през La Nacion.

Преди двете тенис организации да разгласят, че “карантината” в тениса се удължава, френската федерация (FFT) реши да отсрочи “Ролан Гарос” за интервала 20 септември - 4 октомври, незабавно след US Open. FFT явно не се е съветвала с никого при вземането на решението и бе подложена на доста рецензии. Към тях се причисли и Соареш, който сподели, че играчите са научили новината от обществените мрежи и дефинира това като “егоистичен ход”.

“Състезателите не са удовлетворени от това, което “Ролан Гарос” направи, и АТР няма да утвърди нещо, за което няма консенсус”, съобщи Бруно Соареш.

Бразилецът разяснява, че няма потребност да се бърза с анулацията на шампионати, само че също по този начин призна, че е допустимо да няма повече тенис през 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР