Бразилската прокуратура настоя да бъде уволнен министърът на околната среда

...
Бразилската прокуратура настоя да бъде уволнен министърът на околната среда
Коментари Харесай

Бразилски прокурори настояват да бъде уволнен министърът на околната среда

Бразилската прокуратура настоя да бъде уволнен министърът на околната среда Рикардо Салес, упрекнат в " подронване на отбраната на околната среда ", довело по-специално до обезлесяване, пожари и незаконен рандеман на потребни изкопаеми, съобщи Франс прес.

Група от 12 прокурори изиска правораздаването незабавно да в профил министъра и да го осъди за " недобросъвестно управление ", като го лиши от поста, от политически права и му наложи санкция.

Федералната прокуратура упрекна Салес, че е обслужвал ползи, които нямат нищо общо с длъжността му, и умишлено е насърчавал " отслабването на отбраната на околната среда ".

Ведомството твърди, че Салес носи отговорност за свиването на бюджета на министерството с 25 на 100 и за " парализиране " на интернационалната фондация " Амазония ", водеща битка с обезлесяването.

Това съгласно прокурорите директно е спомогнало за разгръщане на обезлесяването и за пожарите в Амазония, през 2019 година - феномени, поради които държавното управление на Жаир Болсонаро бе остро подложено на критика в интернационален проект, показва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР