Бразилската полиция е осъществила гигантска операция за превенция на убийствата

...
Бразилската полиция е осъществила гигантска операция за превенция на убийствата
Коментари Харесай

Масови арести на заподозрени убийци в Бразилия

Бразилската полиция е осъществила гигантска интервенция за предварителна защита на убийствата в съвсем всички щати в страната. За един ден са задържани 968 обвинени, съгласно Националния съвет на началниците на гражданските полиции /НСНГП/ в Бразилия, съобщи БГНЕС.
Арестувани са 56 души, обвинени в ликвидиране вследствие на домашно принуждение или като демонстрация на дискриминация, учредена на пола.
Акцията е втора фаза от по този начин наречената интервенция " Кронос ". Във всеки щат полицията споделя и актуализира в действително време работата си в обществените медии, в това число посредством фотоси и видеоклипове.
" Като затваряме убийци, ние се надяваме да предотвратим бъдещи закононарушения ", написа в изказването на НСНГП.
По време на първата фаза на интервенция " Кронос " през август предходната година, полицията арестува близо 3 000 души, упрекнати в убийства, учредени на пола, и такива, свързани с домашно принуждение, наред с други закононарушения.
Междуамериканската комисия по правата на индивида, част от Организацията на американските страни, изрази при започване на февруари " дълбока угриженост " за насилието, учредено на пола в Бразилия, като означи, че минимум 126 дами са били убити вследствие на принуждение, учредено на пола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР