Бразилската футболна легенда Роналдо призна, че от две години и

...
Бразилската футболна легенда Роналдо призна, че от две години и
Коментари Харесай

Ходя на терапия от две години и половина, призна Роналдо

Бразилската футболна легенда Роналдо призна, че от две години и половина насам върви на терапия, и акцентира, че в наши дни се обръща доста по-голямо внимание на психическото здраве на футболистите, в сравнение с по негово време.
 Феномена: Разликата сред Бензема и всички останали е голяма Феномена: Разликата сред Бензема и всички останали е голяма
“Сега отивам на терапия, която започнах преди две години и половина. Така разбирам себе си доста по-добре от преди, даже и за минали неща. Аз съм от потомство, в което те хвърляха на арената и ти трябваше да даваш най-хубавото от себе си без никакви нотки на драма. Поглеждам обратно и мога да кажа, че да, ние бяхме подложени на доста, доста огромно психическо натоварване, и то без никаква подготовка за него. Също по този начин тъй като това беше началото на интернет ерата и скоростта, с която се движи информацията. Тогава обаче нямаше никакво терзание по отношение на психическото здраве на играчите. В наши дни те са доста по-добре готови. На тях им се обръща нужното здравно внимание всеки ден и се разучават повече профилите на всеки един футболист, по какъв начин той реагира и по какъв начин би трябвало да го прави. 

По мое време нямаше нищо сходно, за жалост, тъй като всички знаем, че нашият футболен живот може да ни аргументи огромен стрес и това да бъде доста решаващо за остатъка на живота ни. Истината е, че даже не знаехме за съществуването на подобен вид проблем. Това беше изцяло пренебрегнато от страна на нашето потомство. Ясно е, че мнозина са минали през тежки времена и даже меланхолия поради неналичието на фамилиарност и независимост. Вярно е, че проблемите бяха изцяло явни, само че решенията не бяха налице ”, съобщи Роналдо пред Marca по време на събитие, обвързвано с идния документален филм за него - The Phenomenon на DAZN.

Великият нападател разиска и взаимоотношенията си със Зинедин Зидан. Французинът го посетил в болница след първата му интервенция на коляното още преди двамата да станат съотборници в Реал Мадрид. “Имам специфична връзка със Зизу и го почитам толкоз доста. Изправихме се един против различен за първи път, когато той играеше за Ювентус, а аз бях в Интер. От този миг нататък започнаха нашите взаимоотношения на взаимно почитание. Нямахме доста общи познати, само че щом си нараних коляното, беше огромна изненада да го видя по какъв начин ме посети в болничното заведение. Той беше първият човек отвън фамилията ми, който го направи. Какво ми сподели той ли? “Оправяй се бързо, тъй като футболът се нуждае от теб ”. Побъбрихме си малко, като ми даде огромно наслаждение това, че прекарахме време дружно в този сложен миг ”, показа Феномена.

Междувременно, той даде изявление и пред The Athletic, в което приказва за ненужното напрежение, донесло му неговото най-популярно название. “Прякорът в началото пристигна от Италия, където италианците започнаха да ми споделят Феномена. Това беше в допълнение напрежение, което не беше належащо. Вече си имах задоволително от него и не се нуждаех от повече ”, разяснява Роналдо.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР