Бразилска военна полиция е обградила посолството на Венецуела в Бразилия

...
Бразилска военна полиция е обградила посолството на Венецуела в Бразилия
Коментари Харесай

Привърженици на Гуайдо опитват да превземат посолството на Венецуела в Бразилия

Бразилска военна полиция е обкръжила посолството на Венецуела в Бразилия в сряда, откакто последователи на Хуан Гуайдо и президента Никола Мадуро се сблъскаха за надзор над дипломатическата задача , оповестява Агенция Франс Прес.

Фреди Мерготе, върховен чиновник на посолството, предан към Мадуро, декларира, че " непознати нахлуват в нашите уреди и нарушават венецуелската територия . Нуждаем се от помощ. Нуждаем се от неотложно активиране на всички обществени придвижвания и политически партии ".

Друга информация показва, че чиновници на посолството са отворили вратите на назначената за дипломат от Гуайдо Тереза ​​Беландрия, откакто признават опозиционния водач за президент .

Беландрия твърди, че чиновници в посолството предават " непринудено дипломатическия щаб на законно акредитираното посланичество в Бразилия ".

" След влизането си в централата можехме да проверим дали група чиновници живеят в формалната резиденция. Искаме всички упълномощени чиновници в посолството и в 7-те венецуелски консулства да вземат същото решение ", добавя Беландрия.

Последният назначен от Мадуро, дипломат в Бразилия, е изтеглен през 2016 година

Some officials still loyal to Maduro have locked themselves in the Venezuelan embassy in Brazil after the majority of embassy staff recognised Guaido as president this morning and invited Guaidos ambassador into the embassy#Venezuela #Brazil pic.twitter.com/lZqajMUsPt
— CNW (@ConflictsW) November 13, 2019  Фиона Хил: Кремъл предложи замяна на Венецуела против Украйна
Фиона Хил: Кремъл предложи замяна на Венецуела против Украйна

Тя е разказала пред Конгреса за препоръчаната сделка…

В същото време, последователи на венецуелския президент викаха " Вива Мадуро ". Министърът на външните работи на Венецуела Хорхе Ареаса осъди това, което дефинира като инвазия на посолството . " Ние държим държавното управление на Бразилия отговорно за сигурността на нашите чиновници и уреди ".

Ситуацията е в неприятен миг за президента на Бразилия Жаир Болсонаро, който е хазаин на срещата на БРИКС , близо венецуелското посолство. Бразилия е измежду десетки страни, които признават Гуайдо за законен водач на Венецуела, само че огромните от БРИКС, Китай и Русия поддържат Мадуро .

Болсонаро - разгорещен обожател на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с който споделят пренебрежението си към мултилатерализма - е под напън от мощния бранш за произвеждане на месо , земеделието и минното дело в Бразилия, за да остане в положителни връзки с Китай , най-големият търговски сътрудник на страната.

Освен Си Дзинпин на срещата на БРИКС участва и съветският президент Владимир Путин.
 Путин няма да взе участие на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие
Путин няма да взе участие на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие

Путин обаче ще взе участие на срещата на върха на БРИКС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР