Бразилска кметица беше осъдена на четиринадесет години затвор, защото е

...
Бразилска кметица беше осъдена на четиринадесет години затвор, защото е
Коментари Харесай

Осъдиха кметица. Източила милиони

Бразилска кметица беше наказана на четиринадесет години затвор, тъй като е източила милиони през бюджета за обучение, заяви „ Индипендънт “, базирайки се на локалните управляващи. 27-годишната Лидиан Лейте беше приета за отговорна по обвинявания, че е присвоила голяма сума пари, които са били предопределени за обучение в град Бом Жардим в северозападната част на страната.

Младата кметица се укриваше дълго време, откакто й бяха повдигнати обвинявания през 2015 година, само че по-късно се съобщи. Тя стана известна с това, че ръководи кметството на града през приложението WhatsApp, до момента в който живее пищно в Сао Луис, Мараняо.

След 39 дни в забвение бразилката се съобщи на управляващите. През приложението кметицата казвала на своите подчинени какво да вършат, до момента в който тя пиела скъпо шампанско и карала скъпи коли надалеч от града. Според проверяващите тя е източила над $6 милиона.

Бом Жардим е безпаричен град с население от близо 40 000 души. Градът се намира в един от най-бедните региони на южноамериканската страна. Голяма част от фамилиите разчитат на локалните учебни заведения да обезпечат храна на децата им най-малко един път на ден. В годините на ръководство на кметицата обаче учениците не получавали храна.

Службите са разгледали и профила на Лидиан Лейте в обществените мрежи, където тя качвала фотоси със скъпи играчки и разточителен живот. „ Преди да стана кметица, бях бедна. Сега мога да си купя каквото желая. Ще си разходвам парите за каквото желая и не ми пука какво ще кажат хората за мен “, е написала кметицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР