Бразилия се намеси в конфликта между Запада и Иран. Южноамериканската

...
Бразилия се намеси в конфликта между Запада и Иран. Южноамериканската
Коментари Харесай

Бразилия блокира 4 търговски кораба на Иран

Бразилия се намеси в спора сред Запада и Иран. Южноамериканската страна блокира 4 търговски кораба на Иран в свои пристанища.
Държавната петролна компания отказала да им продаде гориво и товарните кораби не могат да изминат противоположния път, оповестява Нова тв.

Причина за отхвърли са икономическите наказания на Съединени американски щати против Иран. Те са едностранни и съгласно интернационалното право Бразилия не е длъжна да ги съблюдава. Но персонално президентът Жаир Болсонаро, който е съдружник на Доналд Тръмп, се обадил в петролната компания, с цел да подсети, че който търгува с Иран може да понесе наказания.

По-рано през днешния ден Англия съобщи, че задържането от Иран късно нощес на два плавателни съда в Ормузкия пролив - единият под английски, а другият под либерийски байрак - е неприемливо и прикани за свободно мореплаване в Персийски залив.

Вчера корабът " Стена Имперо " бе арестуван от военноморските сили на Иран поради " неспазване на интернационалното морско право " по искане на пристанищните и морски управляващи на иранската провинция Хормозган. Танкерът с 23-ма души екипаж беше ескортиран до иранското пристанище Бандар Абас и контролът върху него е трансфериран на управляващите, които следва да подхващат нужните правови стъпки, оповестява иранската държавна телевизия.

Около час и половина след задържането на първия е бе арестуван и втори танкер " Месдар ", плаващ под либерийски байрак, чийто курс е бил пренасочен към Иран. Британският оператор на плавателния съд удостовери, че на борда се качила въоръжена иранска защита, само че след това тя е напуснала и корабът е възобновил първичния си курс към Саудитска Арабия.

Британският външен министър Джеръми Хънт жигосах дейностите на Иран и предизвести, че ще има съществени последствия, в случай че танкерът не бъде освободен. Снощи висшият съд на Гибралтар удължи на периода на задържане на иранския танкер " Грейс 1 " с още 30 дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР