Бразилия регистрира вчера рекорден брой починали от Ковид-19 за едно

...
Бразилия регистрира вчера рекорден брой починали от Ковид-19 за едно
Коментари Харесай

Бразилия с рекорден брой от 600 починали от COVID-19 за денонощие

Бразилия записва през вчерашния ден рекорден брой умряли от Ковид-19 за едно денонощие, заяви Ройтерс.

По данни на здравното министерство в Бразилия са регистрирани 6935 нови случая на ковид и 600 умряли от понеделник вечерта. Предишният скръбен връх от 474 умряли датира от 28 април

Общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната доближи 114 715, а този на умрелите от Ковид-19 - 7921.

От провокираното от новия ковид заболяване са се излекували 48 221 души, съгласно данните на министерството, поместени в страницата му в Туитър, съобщи ТАСС. Здравните управляващи означават, че към момента не са изяснени 1,5 хиляди смъртни случая, които също може да са свързани с инфекцията.

Епицентърът на болестта в страната е щатът Сао Пауло и едноименната му столица, където живеят над 21 милиона души. В района са регистрирани над 34 хиляди инфектирани и над 2,8 хиляди умряли. След него се подрежда Рио де Жанейро с 12,5 хиляди инфектирани и над 1,1 хиляди смъртни случаи.

Столицата на щата Мараняо, Сао Луис, през вчерашния ден стана първият огромен бразилски град, въвел карантина, съобщи Асошиейтед прес. Решението беше взето с вярата да се попречи на пандемията да претрупа здравната система на един от най-бедните щати в страната. В Мараняо са доказани над 4,5 хиляди случая на ковид и 271 умряли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР