Бразилия регистрира рекордните 100 158 нови случая на коронавирус за

...
Бразилия регистрира рекордните 100 158 нови случая на коронавирус за
Коментари Харесай

Бразилия с над 100 000 заразени с коронавирус за денонощие

Бразилия записва рекордните 100 158 нови случая на ковид за денонощие. Това оповестиха от здравното министерство, представени от " Ройтерс ". Страната означи - повече от 300 000 смъртни случая от пандемията, което я слага на второ място след Съединените щати. Скандал избухна и поради неравномерното разпространяване на имунизацията и неналичието на национална съгласуваност.
 Болсонару не е податлив да постанова блокади в Бразилия
Болсонару не е податлив да постанова блокади в Бразилия

Счита стопанската система за по-важна за хората

Президентът песимист Жаир Болсонару още веднъж бе упрекнат за това, по какъв начин се оправя с пандемията. Той провокира остри рецензии за напъните си да блокира строги национални ограничения като блокадите, маските за лице и да акцията му против имунизациите. Болсонаро също се сблъсква с възходящи апели да размени външния министър Ернесто Араухо поради провали в отговора на страната на COVID-19.

Страната към този момент смени и няколко здравни министри от началото на пандемията.

Болсонару съобщи по-рано, че ще бъде образувана спешна комисия, която ще се занимава с епидемията. Държавният глава трансформира курса на фона на засилващия се напън поради обстановката, която той неведнъж омаловажи.
 Бразилия с повече от 300 000 жертви на COVID-19
Бразилия с повече от 300 000 жертви на COVID-19

Бразилия е втората страна в света с най-вече жертви след Съединени американски щати

До момента към 6% от популацията от 212 милиона души е получило минимум една доза от ваксина . Бразилия е надалеч от реализиране на задачата си всички пълнолетни да се имунизират до края на годината.

Новата вълна на разпространяване на ковид тласна лечебните заведения до ръба , като се оповестява за сериозна липса на кревати в интензивните отделения и О2 за нуждаещите се пациенти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР