Бразилия регистрира нови 21 432 случая на Covid-19 за последните

...
Бразилия регистрира нови 21 432 случая на Covid-19 за последните
Коментари Харесай

Пандемията продължава да се вихри в Латинска Америка

Бразилия записва нови 21 432 случая на Covid-19 за последните 24 часа, както и 654 нови смъртни случая от заболяването, съобщи организация Ройтерс, като се базира на данни на министерството на опазването на здравето на Бразилия .

От началото на пандемията страната е записала 1 106 470 случая на заразяване с новия ковид и 51 271 смъртни случая, заяви в понеделник министерството.

Така Бразилия стана втората страна в света след Съединените щати, в която броят на жертвите на ковид мина границата от 50 хиляди.

Бразилия записва най-големия дневен брой смъртни случаи на 4 юни – 1473. Президентът Жаир Болсонаро следва политика на опълчване на карантинните ограничения за да избави стопанската система. Двама здравни министри към този момент се разделиха с постовете си поради рецесията. Първият беше уволнен от Болсонаро, а вторият напусна самичък поради различия с президента.

Аржентина записва през вчерашния ден най-високия брой инфектирани и умряли за денонощие от началото на епидемията от новия ковид, заяви здравното министерство, представено от Франс прес. За миналото денонощие са потъврдени 2146 нови инфектирани и 32-ма умряли. С това общият брой инфектирани в страната става 44 931 души, а на умрелите - 1043 души. Близо 90 % от случаите са в Буенос Айрес и в покрайнините на аржентинската столица, където живеят 14 милиона от общото население на страната от 44 милиона души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР