Бразилия премахна данните за заболеваемостта от COVID-19 от правителствения уебсайт

...
Бразилия премахна данните за заболеваемостта от COVID-19 от правителствения уебсайт
Коментари Харесай

Бразилия премахна данните за заболеваемостта

Бразилия отстрани данните за заболеваемостта от COVID-19 от държавния уеб страница на фона на рецензиите за метода, по който президентът Жаир Болсонаро се отнася към епидемията.

Министерството на здравеопазването съобщи, че в този момент ще регистрира единствено случаите на инфектирани и смъртните случаи през последните 24 часа, без към този момент да дава обща цифра, както множеството страни. Ведомството единствено уточни, че през последното денонощие има 27 075 нови случая, 904 умряли и 10 209 излекувани.

Решението беше остро подложено на критика от публицисти и членове на Конгреса на страната. Президентът Болсонаро съобщи, че насъбраните данни са отстранени, тъй като не отразяват актуалната картина. Крайнодесният водач постоянно е подложен на рецензии, че отхвърля рекомендациите на СЗО за налагане на блокади и рестриктивни ограничения за преодоляване на болестта. В петък той заплаши, че ще изтегли страната си от Организацията като я упрекна, че е партийна и политическа, съобщи Нова телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР