Бразилия победи Уругвай с 1:0 в контролна среща между двата

...
Бразилия победи Уругвай с 1:0 в контролна среща между двата
Коментари Харесай

Бразилия сломи Уругвай с дузпа

Бразилия победи Уругвай с 1:0 в контролна среща сред двата отбора, играна на стадион " Емиратс " в Лондон. Двата отбора изиграха много забавен за наблюдение дуел, само че единственият гол в срещата падна от дузпа, а тя бе осъществена от звездата на " Селесао " Неймар в 76-ата минута.

В началото на мача Бразилия стартира по-добре, а Неймар не спираше да тормози отбраната на противника. Първо в 7-ата минута той насочи рисков удар от фаул, избавен от вратаря. След това в 11-ата минута негов гол бе анулиран поради засада, а в 14-ата минута още веднъж нападателят на Пари Сен Жермен насочи прекрасен отдалечен изстрел, който мина над вратата.

Постепенно обаче и Уругвай сподели, че не е инцидентен тим. В 22-ата минута Луис Суарес се възползва от неточност в защитата на противника, лиши топката в наказателното поле и насочи шут, който бе избавен с тъга от Алисон Бекер.

В самия завършек на първото полувреме урусите имаха нова страхотна опция. Суарес с меко центриране откри Единсон Кавани във вратарското поле, само че ударът от близко на нападателя още веднъж бе отразен ослепително от Алисон.

И втората част стартира с късмет за Уругвай, като в 49-ата минута Суарес насочи страховит удар от фаул и още веднъж Алисон бе последна бариера пред гола.

В 75-ата минута обаче Бразилия получи дузпа, откакто Диего Лаксалт работи неразчетено и изрита противник в пеналта при опит да почисти една топка. Съдията уточни бялата точка, макар митингите на играчите на Уругвай, а Неймар не сгреши от бялата точка за 1:0.

В 82-ата минута кариоките можеха да вкарат и второ попадение. Неймар центрира за Ричарлисон в наказателното поле, само че нападателят на Евертън направи страховит пропуск от близко.

Все отново Бразилия се поздрави с триумфа, който бе пети подред за възпитаниците на Тите. Уругвай пък продължава да разочарова последователите си, записвайки трето следващо проваляне, за благополучие единствено в другарски мачове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР